In tegenstelling tot eerder mondeling gecommuniceerd is de lancering van de La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #49 níét op 29 september maar op vrijdag 13 oktober a.s..

Welkom bij de Kloosterwinkel van Abdij Koningshoeven

Om verder te gaan moet u 18 jaar of ouder zijn.

Quadrupel Oak Aged #48 & Puur Chocola
Puur chocoladegenot

16,25

  • Gratis verzending bij bestellingen boven de 75,- euro
  • Binnen 5 werkdagen bezorgd
  • De monniken van Abdij Koningshoeven staan aan de wieg van elk product dat in de abdij wordt vervaardigd.
  • 1x Quadrupel Oak Aged batch #48
  • 1x Abdij Chocola | Puur chocolade

Productomschrijving

La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #48 heeft anderhalf jaar gerijpt op barriques gemaakt van Frans eikenhout, die daarvoor zijn gebruikt voor de wijnsoort Chardonnay.

Een Chardonnay is een frisse en fruitige witte wijn, medium tot krachtig van smaak met een vrij lage zuurgraad als deze op hout wordt gerijpt. Een lieveling van menig wijnboer en wijnliefhebber.

Direct na het inschenken van batch 48 valt de diepe donkere kleur op, dit door de lange rijping op eikenhout. Het bier heeft een mooie stevige schuimkraag met hele kleine koolzuur belletjes waardoor het als een zijden deken op het bier rust.

In de geur komen direct de frisse en fruitige aroma's van de Chardonnay naar voren waarin perzik, appel en peer waar te nemen zijn. Dit blendt mooi samen met de zachte vanille aroma’s uit het eikenhout en de moutige karamel vanuit de Quadrupel.

De smaak is zeer toegankelijk, fris en rijk. Het smaakprofiel toont een delicate balans tussen de lichtzoete Quadrupel, de subtiele zuurgraad van de Chardonnay druiven en de tannines en vanille van de eikenhouten vaten.

Een zeer aangenaam en complex degustatiebier om in alle rust van te genieten. La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 48 is geblend in april 2023.

Onze chocolade is met aandacht gemaakt door monniken van Abdij Koningshoeven in onze eigen chocolaterie. Elk product bestaat uit biologische, lokale ingrediënten. De cacao komt uiteraard van verder weg maar is natuurlijk fairtrade.