Welkom bij de Kloosterwinkel van Abdij Koningshoeven

Om verder te gaan moet u 18 jaar of ouder zijn.

Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven

Aan het einde van de 19e eeuw werden de Franse Trappisten, onder druk van de Franse regering, genoodzaakt om een toevluchtsoord te zoeken. Dit vonden ze in het Brabantse Berkel-Enschot. Hier was een stuk heide, met hoeven en een schaapskooi. De hoeven werden ‘de Koningshoeven’ genoemd, naar voormalig eigenaar Koning Willem II.

De schaapskooi werd verbouwd tot abdij. De kwaliteit van het drinkwater, zelfvoorziening en de plicht tot liefdadigheid, was de reden van de Trappisten om bier te gaan brouwen. Tot op de dag van vandaag wordt er binnen de muren van deze abdij bier gebrouwen volgens de regels van de Trappisten.

abbey

Maar de monniken maken meer. Zo herbergt de abdij ook een bakkerij, biomakerij en kaasmakerij. Alle producten worden vervaardigd met aandacht voor mens en milieu. Er worden zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten gebruikt, bij voorkeur uit het eigen landgoed of uit de nabije regio. De opbrengsten van deze producten en onze winkel komen ten goede aan onze maatschappelijke doelen. Naar Abdij Koningshoeven >

Kloosterwinkel
In onze kloosterwinkel, op het terrein van de abdij, worden authentieke producten, die op ambachtelijke wijze zijn vervaardigd, verkocht. Naast de bieren van La Trappe verkopen we ook glazen, geschenkverpakkingen en door de broeders zelf gemaakte koekjes, chocola, bierbostelbrood, worstenbrood en rozijnenbrood. Ook zijn de diverse kazen uit de eigen kaasmakerij verkrijgbaar. Verder worden er producten uit andere kloosters verkocht zoals: zeep, kaas, jam en mosterd. Ook zijn er religieuze artikelen te verkrijgen. Die maken ons verhaal compleet.

schaapskooi