Kaasmakerij

KaasmakerijDe abdij heeft een eigen kaasmakerij. Op ambachtelijke en biologische wijze worden door monniken unieke kazen vervaardigd. Kazen met verschillende smaken op basis van geiten- of koemelk. Speciale kruiden of een van de La Trappe bieren geven deze kazen hun bijzondere karakter. 

De Trappistenkaas wordt op biologische wijze geproduceerd waarbij zoveel mogelijk de ingrediënten van het eigen landgoed worden gebruikt. De kaasmakerij is ingericht met oog voor mens en maatschappij. De opbrengst van de kaasmakerij komt ten goede aan de maatschappelijke doelen van de abdij.

De lijfspreuk Ora et labora, ‘bid en werk’, ligt ten grondslag aan het besluit een eigen kaasmakerij te openen. Jonge monniken wordt hiermee een kans geboden om unieke producten te vervaardigen. Het ambachtelijke proces van het kaasmaken neemt meerdere dagen in beslag. De kazen rijpen in de abdij en zijn te koop in de Kloosterwinkel en met zorg geselecteerde kanalen.