Welkom bij de Kloosterwinkel van Abdij Koningshoeven

Om verder te gaan moet u 18 jaar of ouder zijn.

Kazen

Aan de kaasmakerij van Koningshoeven ligt de lijfspreuk ‘ora et labora’ ten grondslag: bid en werk. Met onze eigen kaasmakerij krijgen wij, monniken, de kans om dit eeuwenoude devies te belijden. De productie van de kazen geeft ons ook de gelegenheid om samen te werken en in gemeenschapszin te groeien en eigenhandig unieke producten te vervaardigen. Aan het monastieke leven op Koningshoeven ligt ten grondslag ora et labora.

Met hart voor de mens en oog voor diens behoeften ondersteunt Abdij Koningshoeven mensen waar ze kunnen. Daarom start Abdij Koningshoeven in haar online Kloosterwinkel met het verkopen van speciale kaas- en bierpakketten. Een extra deel van de opbrengst gaat naar mensen in Tilburg en omgeving die een financieel steuntje in de rug goed kunnen gebruiken


Ons kaasassortiment

In onze kaasmakerij produceren we wekelijks zo’n 400 kilo biologische trappistenkaas en bierkazen met biologische ingrediënten. Ons assortiment varieert van bierkazen tot kruidenkazen van zowel koe- als geitenmelk. Alle kazen dragen het exclusieve label Authentic Trappist Product (ATP), het bewijs dat de kaasproductie in handen is van monniken en plaatsvindt binnen de abdijmuren. Het is ook een garantie dat een groot deel van de opbrengst ten goede komt aan charitatieve acties en sociale doelen die zich richten op mensen in nood. De monniken laten zich bij de kaasproductie in beperkte mate bijstaan door mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Juist niet bij de productie maar bij het onderhoud van de gemaakte kazen.

Kaas04