Bakkerij

Monniken van trappistenabdijen voorzagen vroeger vrijwel geheel in hun eigen levensonderhoud. De meeste kloosters beschikten over werkplaatsen en uitgestrekte landerijen met boerenbedrijven. Het dagelijks brood kwam uit eigen bakkerij. Ook op Koningshoeven. Toen broeder Palemon († 1994), die jarenlang het kloosterbrood bakte, hier midden jaren tachtig om gezondheidsredenen mee stopte, leek deze traditie voorgoed voorbij. Eind 2004 besloten de broeders echter om weer eigen brood en koekjes te produceren voor onder meer de verkoop in de Kloosterwinkel. In een van de kloostergebouwen kwam een gloednieuwe bakkerij en eind 2004 gingen onder leiding van een Tilburgse bakker de eerste broden de oven in. De broeders Mozes en Wolfgang bakken dagelijks ‘bierbostelbrood’ dat wordt bereid met bestanddelen van gerst die na het brouwen achterblijven. Deze hebben een exclusieve smaak en zijn bijzonder vitamine- en vezelrijk. Verder worden er pistolets, worstenbroodjes en diverse soorten brood gebakken die u kunt proeven in het Proeflokaal van onze brouwerij. Tenzij tijdig besteld is het brood de hele week door verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.