Trappistenkaas

KaasmakerijDe abdij heeft een eigen kaasmakerij. Op ambachtelijke en biologische wijze worden door monniken unieke kazen vervaardigd. Kazen met verschillende smaken op basis van geiten- of koemelk. Speciale kruiden of een van de La Trappe bieren geven deze kazen hun bijzondere karakter. 

De Trappistenkaas wordt op biologische wijze geproduceerd waarbij zoveel mogelijk de ingrediënten van het eigen landgoed worden gebruikt. De kaasmakerij is ingericht met oog voor mens en maatschappij. De opbrengst van de kaasmakerij komt ten goede aan de maatschappelijke doelen van de abdij.

De lijfspreuk Ora et labora, ‘bid en werk’, ligt ten grondslag aan het besluit een eigen kaasmakerij te openen. Jonge monniken wordt hiermee een kans geboden om unieke producten te vervaardigen. Het ambachtelijke proces van het kaasmaken neemt meerdere dagen in beslag. De kazen rijpen in de abdij en zijn te koop in de Kloosterwinkel en met zorg geselecteerde kanalen.

Zolang de Kloosterwinkel bij de abdij gesloten blijft i.v.m. Het COVID-19 (Corona) virus bieden wij de mogelijkheid om kaas via de online webshop van de abdij te bestellen. Deze kunnen wij echter niet versturen. Wel bieden wij de mogelijkheid de kaas op te halen bij het poortgebouw bij de abdij. 

Op zaterdag 23 mei 2020 bieden wij de mogelijk om uw order gratis op te halen in het poortgebouw van de abdij van 14.00 tot 17.00 uur.

Het adres van het poortgebouw bij de abdij is:

Eindhovenseweg 3
5056RP Berkel-Enschot