Quadrupel Oak Aged pakket met Bierkaasje

Wereldwijd staat La Trappe Oak Aged bekend om haar unieke smaak. Een traktatie voor kenners. Dit pakket verwent u met 1x 37,5 cl. La Trappe Oak Aged, Batch 26. 1 mini prior bokaal en een heerlijke bijpassende bierkaas.
Beschikbaarheid:: Niet op voorraad
Afleverdatum: 1-2 days
Fabrikant: La Trappe
€29,50 incl. BTW

DIT PAKKET IS TIJDELIJK NIET VERKRIJGBAAR

 

 

In 2009 is Bierbrouwerij de Koningshoeven gestart een oude traditie in ere te herstellen; La Trappe Quadrupel laten rijpen op houten vaten (oftewel barriques). Dit unieke Trappistenbier dankt zijn uitgebalanceerde smaak met bijzonder houtaroma aan de rijping op deze houten vaten. De complexe smaak verschilt per batch en is afhankelijk van het type vat waarin het bier gerijpt heeft. Het bier kan vele jaren worden bewaard, gist na op de fles en is een pure verwennerij voor de echte bierliefhebber. Meer informatie kunt u vinden in het Batch-register op www.latrappetrappist.com.

Kenmerken:

  • Op houten vaten gerijpt, ongefilterd, bovengistend Trappistenbier.
  • Alcoholpercentage: 11%
  • Schenktemperatuur: 12-18°C
  • 1x 37,5cl

* indien voorradig.

  • 1x mini prior-bokaal
  • ½ kg. bijpassende bierkaas. Een kaas van biologische koemelk van koeien die grazen nabij de abdij. Aan de kaas wordt 4% La Trappe  toegevoegd. De robuustere smaakt past uitsteken bij zwaarder bier en laat zich bijzonder goed smaken op koudere dagen en knetterend haardvuur.

batch 26: uitgifte 15 december 2016
De geur van Batch 26 kenmerkt zich fris, bloemig, en licht zurig. Kenmerkend is de geur van vanille en gerookt eiken, waarbij associaties van cognac duidelijk aanwezig zijn en op de achtergrond toetsen van mout en karamel te ruiken zijn.
De smaak is explosief te noemen, waarbij de hout tannines zich op de voorgrond manifesteren. Door de volle smaak van deze batch is de La Trappe Quadrupel naar de achtergrond verdrongen, maar nog zeker aanwezig. Verder domineren de smaken van honing, zoete karamel en fijn eiken. Het prikkelende mondgevoel is afkomstig van het koolzuur. Ook de hout tannines laten zich hier gelden.
Kortom, een batch met een hele volle smaak. Een geschikt herfstbier, waarbij de zomer in gedachten nog even terug keert door de mooie geurassociaties.
Samenstelling: droge witte wijn 78% en Nieuw Eiken Medium Toast 22%

Verzending binnen 5 werkdagen.