Welkom bij de Kloosterwinkel van Abdij Koningshoeven

Om verder te gaan moet u 18 jaar of ouder zijn.

Quadrupel Oak Aged #45 & Rillette 100 gram

15,05

  • Gratis verzending bij bestellingen boven de 75,- euro
  • Binnen 5 werkdagen bezorgd
  • De monniken van Koningshoeven staan aan de wieg van elk product dat in de abdij wordt vervaardigd.
  • 1x Quadrupel Oak Aged 37,5cl batch #45
  • 1x Rillette 100 gr. met La Trappe Quadrupel

Productomschrijving

La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 45 heeft gerijpt op Calvados barriques. Dit is de allereerste keer dat de La Trappe Quadrupel op Calvados vaten heeft gerijpt en daarmee een unieke Oak Aged. Calvados is een gedestilleerde appelcider, afkomstig uit Normandië in Frankrijk. Het koudere klimaat in Normandië is ideaal voor het telen van o.a. appels welke gebruikt worden voor appelcider. De cider wordt daarna nog 2 keer gedistilleerd, waarna nog een rijping van minimaal 2 jaar op eikenhouten vaten volgt voor het verkrijgen van Calvados.

Batch 45 heeft een diepe donkere amberkleur met een fijne schuimkraag. In de geur is de typische frisse appel, afkomstig van de Calvados, direct waarneembaar. Het bier is fruitig en gaat in perfecte harmonie met de zachte aroma's van eikenhout en de moutige toetsen van La Trappe Quadrupel.

De smaak is licht zoet, zacht en volmondig. De Calvados komt ook in de nasmaak goed door, dit geeft het bier een hele frisse afdronk. Als het bier licht opwarmt komen de typische geuren en smaken, zoals vanille, vanuit het eikenhout meer naar voren.

Batch 45 is een uniek en verwarmend degustatiebier, complex maar zeer toegankelijk. Perfect te combineren met onze La Trappe Quadrupel Rillette. Rillettes zijn een puur vleesproduct. Men vindt recepten terug in de oudste kookboeken. De Rillette is gemaakt van varkensvlees waarin het befaamde La Trappe Quadrupel-bier is verwerkt. Het product wordt ambachtelijk bereid in samenwerking met het Belgische familiebedrijf en vleeswarenatelier De Veurn’ Ambachtse.

LET OP: Online bieden we enkel een combinatie aan van de La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #45 met andere producten uit onze abdij.
Indien u graag alléén de La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #45 wilt bestellen kunt u terecht in onze fysieke kloosterwinkel bij onze abdij (Dagelijks geopend van 13:00 tot 17:30 uur).

Soortgelijke producten