La Trappe Quadrupel Oak Aged 37,5cl. fles

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage.
Beschikbaarheid:: 88 op voorraad
Afleverdatum: 1 week
€12,50 incl. BTW

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged

In 2009 is Bierbrouwerij de Koningshoeven gestart een oude traditie in ere te herstellen door La Trappe Quadrupel te rijpen op barriques oftewel houten vaten. Deze traditionele manier van rijpen op houten vaten is in de 20ste eeuw steeds meer op de achtergrond geraakt. Het werd weer tijd om deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Door het bier voor langere tijd op de houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt.
Dit bier kan vele jaren bewaard worden en is een pure verwennerij voor de echte bierliefhebber.
De volle, complexe smaak met de vele tannines zal bijv. ook menig drinker van andere dranken verrassen!
Juiste schenktemp.: 16° - 18°. De productie is limited (± 4.500 lt). 
Bij voorkeur de fles rechtop en op keldertemperatuur bewaren.

Enkel de batch die hier is vermeld, is voorradig in webshop en Kloosterwinkel. Voor de beschrijving van alle batches klikt u hier.

Batch 34

Voor Batch 34 is de volgende verdeling van toepassing:

 Type vaten In batch 

- Gebruikte vaten Malbec

- Nieuw Eiken Medium Toast

- Nieuw Eiken High Toast 

- Nieuw Acacia Medium Toast

71%

11%

11%

7%

batch 34 uitgifte vanaf: 10-04-2019 

Smaakprofiel:

batch 34:  uitgifte 10 april 2019

Kenmerkend voor batch 34 is de donkere amberbruine kleur en de vrij fragiele schuimkraag. Het belangrijkste bestanddeel van deze batch is een rode wijn uit Cahors, departement Lot, deze heeft ruim 2,5 jaar gerijpt op  barriques van Franse Malbec. De druiven die gebruikt worden voor Malbec wijnen bevatten veel kleur en krachtige tannines, zij geven de kenmerkende volle smaak en donkere kleur.

De eerste geurimpressie van deze Oak Aged is complex en roept associaties op van zwart rijp fruit, vanille, cacao en tabak.

In tegenstelling tot Batch 31, waarbij ook Malbec wijnvaten zijn gebruikt, komt door het gebruik van relatief veel nieuw hout bij deze batch het hout karakter sterker in de smaak naar voren. In combinatie met de lange rijping resulteert dit in een zeer hoog gehalte aan hout tannines voor een intensieve Oak Aged beleving.

De bitterheid is gedurende rijping sterk gereduceerd, hierdoor wordt het bier wat zoeter en zachter dan de normale Quadrupel.

In de nasmaak is de rode wijn duidelijk herkenbaar waardoor hij eindigt met een fijne licht zure afdronk.

De batch 34 is geblend in november 2018.

Product labels