La Trappe Quadrupel Oak Aged 37.5cl. fles

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage.
€12,50 incl. BTW

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged

Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. 

De verpakkingskoker is de standaardverpakking sinds  ± okt 2016. Het product wordt enkel via deze verpakking verkocht! Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage

Batch 28

Voor Batch 28 is de volgende verdeling van toepassing:

 samenstelling:  

 71% Bruichladdich Port Charlotte Single Malt

 

type van vat: 

29% Nieuw eiken barrique's medium toast                                 

 

batch 28:  uitgifte  30-09-2017 

Deze batch 28 is een aanrader voor de echte (Islay) whiskyliefhebber. Voor personen die op zoek zijn naar een volle stevige biersmaak en houden van een gerookt en gebrand aroma wordt deze batch ook zeker gewaardeerd. 

Bij het inschenken van dit bier is het kenmerkende turfrijke (peated) aroma van de Islay whisky al van een afstand waarneembaar. Deze ruig gerookte en gebrande turfgeur bepaalt dan ook voor een groot gedeelte het geurprofiel van dit bier. Het ruimschoots aanwezige eikenhout komt naar voren met de alcohol. Een vanille aroma valt op. De biergeur is slechts op de achtergrond aanwezig.

In de smaak vallen de gebrande turfaroma’s ook op. De bitterheid van de eikenvaten en de zoetheid van de Quadrupel zorgen voor een afgeronde en zwaar whiskyachtige smaak. De nasmaak wordt gedomineerd door de hout-tannines en de gerookte smaak blijft in mond en keel aanwezig. Product labels