La Trappe Quadrupel Oak Aged 37.5cl. fles

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage.
€12,50 incl. BTW

 

 

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged

Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. 

De verpakkingskoker is de standaardverpakking sinds  ± okt 2016. Het product wordt enkel via deze verpakking verkocht! Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage

Batch 29

Voor Batch 29 is de volgende verdeling van toepassing:

 samenstelling van vat:  

90%: pre-used Bourbon

 

5%: Oak High Toast 

5%: Acacia                               

 

batch 29:  uitgifte  02-12-2017 

Smaakprofiel:

batch 29:  uitgifte 1 december 2017

Voor de optimale kwaliteit van deze Oak Aged heeft de Quadrupel bijna 3 jaren op bourbon-vaten gerijpt. Ondanks die lange houtrijping is de smaak van Quadrupel goed bewaard gebleven. De presentatie biedt een fijn geparelde beige schuimkraag met daaronder een helder mahoniebruin bier. De eerste geurimpressie biedt een Quadrupel met de bekende fruitigheid en moutaroma’s, waarin de karamel flink aanwezig is. Hierna volgen direct de vele houtaroma’s, zoals vanille, amandel en ook tabak-achtige geuren. Met het eerste slokje komt de bourbon op gepaste maar   duidelijke wijze naar voren en proef je een fijne en evenwichtige balans tussen bourbon whiskey en bier. Het resultaat is een Oak Aged met een veelheid aan Amerikaanse eikaroma’s, lichte gebrand gevolgd door verwarmende alcohol en een zachte maar duidelijk aanwezige bitterheid. De complexiteit van dit bier is mede door de lange lagertijd extreem hoog en blijven nieuwe smaakassociaties naar boven komen. Het koolzuur houdt de smaak fris, ondanks de vrij hoge zoetigheid en zorgt voor een prettige prikkeling in de mond.
Samenstelling: 90% pre-used voor Bourbon, 5% Acacia en 5% Oak High Toast


Product labels