La Trappe Quadrupel Oak Aged

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt.
€12,50 incl. BTW

 ! Let op de laatste flessen op voorraad! 

! ACTIE! Bij afname van 6 flessen Quadrupel Oak Aged,  krijgt u nu een  unieke La Trappe Trappist flessentas kado te gebruiken voor de 75cl trappistflessen en Oak Aged flessen.

actie duurt zolang de voorraad strekt!

 

 

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged

Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. 

Batch 27

Voor Batch 27 is de volgende verdeling van toepassing:

   

Spätburgunder

(rode wijn): 80%

 

type van vat: 

Nieuw Eiken HighToast: 10%

Nieuw Eiken Medium Toast: 10%                                                                             

 

batch 27:  uitgifte   zaterdag 20 mei 2017( kloosterwinkel op abdij)
Deze batch heeft een licht bruine, bijna beige schuimkraag met fijne belletjes, die echter vrij snel verdwijnen. Hierdoor geeft het bier optimaal zijn geur vrij, met een groter genietresultaat. Opvallend is mahoniebruine kleur, donkerder dan de normale amberbruine Quadrupel. De geur is zeer complex en roept smaakassociaties op van rode wijn, zoete karamel, alcohol, gedroogd fruit (dadels, pruim), honing, vanille, eikenhout en banaan. Proevend blijven nieuwe smaken opduiken. Deze batch heeft een wijnachtige smaak met veel eikenhout. De alcohol is goed in balans met de zoetheid én de matige bitterheid van deze Quadrupel, met op de achtergrond de karakteristieke Quadrupelsmaak. Net als het aroma is ook de smaak zeer complex. Batch 27 valt op door een warm en zacht strelend mondgevoel en een fijne prikkeling van het koolzuur. Samengevat is dit een echt degustatiebier om eens rustig te genieten van zijn complexiteit.

Product labels