La Trappe Quadrupel Oak Aged 37,5cl. fles

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage.
Beschikbaarheid:: 21 op voorraad
Afleverdatum: 1 week
€12,50 incl. BTW

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged

In 2009 is Bierbrouwerij de Koningshoeven gestart een oude traditie in ere te herstellen door La Trappe Quadrupel te rijpen op barriques oftewel houten vaten. Deze traditionele manier van rijpen op houten vaten is in de 20ste eeuw steeds meer op de achtergrond geraakt. Het werd weer tijd om deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Door het bier voor langere tijd op de houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt.
Dit bier kan vele jaren bewaard worden en is een pure verwennerij voor de echte bierliefhebber.
De volle, complexe smaak met de vele tannines zal bijv. ook menig drinker van andere dranken verrassen!
Juiste schenktemp.: 16° - 18°. De productie is limited (± 4.500 lt). 
Bij voorkeur de fles rechtop en op keldertemperatuur bewaren.

Enkel de batch die hier is vermeld, is voorradig in webshop en Kloosterwinkel. Voor de beschrijving van alle batches klikt u hier.

Batch 33

Voor Batch 33 is de volgende verdeling van toepassing:

 Type vaten In batch 

- Bourbon US 

- Nieuw Eiken Medium Toast

- Nieuw Eiken High Toast 

 80%

15%

5%

batch 33 uitgifte vanaf: 25-01-2017 

Smaakprofiel:

batch 33:  uitgifte 25 januari 2019

Batch 33 presenteert zich met een donkere amberkleur, donkerder dan de normale Quadrupel. De schuimkraag is beige kleurig met zeer fijne koolzuur belletjes.

 

Het belangrijkste bestanddeel van deze batch heeft ruim 2 jaar gerijpt op  barriques van Amerikaanse Bourbon Whiskey uit Kentucky. Door deze lange rijping en de navergisting op fles is het alcoholgehalte opgelopen tot bijna 12%.

In geur en smaak komt de Bourbon Whiskey direct naar voren. Hierin zijn vanille, eikenhout, amandel en pruim te herkennen. Batch 33 is vol van smaak en haar complexiteit is extreem hoog.

Dit resulteert in een fijne evenwichtige balans tussen La Trappe Quadrupel, Bourbon Whiskey en eikenhout. Al proevend komen steeds nieuwe smaak associaties naar boven. Ondanks de vrij hoge zoetigheid, houdt het koolzuur de smaak fris, en zorgt deze voor een prettige prikkeling in de mond.

In de nasmaak is de alcohol duidelijk aanwezig. Naarmate het bier warmer wordt, komt de smaak van eiken nadrukkelijker naar voren en wordt het bier tannine rijker met een zachte vanille toets.

Door de complexiteit en harmonische totaalsmaak een echte aanrader.

Een zeer hoogwaardig degustatiebier om in alle rust van te genieten.

Product labels