La Trappe Quadrupel Oak Aged 37,5cl. fles

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage.
Beschikbaarheid:: 84 op voorraad
Afleverdatum: 1 week
€12,50 incl. BTW

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged

In 2009 is Bierbrouwerij de Koningshoeven gestart een oude traditie in ere te herstellen door La Trappe Quadrupel te rijpen op barriques oftewel houten vaten. Deze traditionele manier van rijpen op houten vaten is in de 20ste eeuw steeds meer op de achtergrond geraakt. Het werd weer tijd om deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Door het bier voor langere tijd op de houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt.
Dit bier kan vele jaren bewaard worden en is een pure verwennerij voor de echte bierliefhebber.
De volle, complexe smaak met de vele tannines zal bijv. ook menig drinker van andere dranken verrassen!
Juiste schenktemp.: 16° - 18°. De productie is limited (± 4.500 lt). 
Bij voorkeur de fles rechtop en op keldertemperatuur bewaren.

Enkel de batch die hier is vermeld, is voorradig in webshop en Kloosterwinkel. Voor de beschrijving van alle batches klikt u hier.

Batch 32

Voor Batch 32 is de volgende verdeling van toepassing:

 samenstelling van vat:  

Gaillac White Wine 75%

New Oak Medium Toast 10%

- New Oak High Toast 10%

- New Acacia Medium Toast 5% 

 

batch 32 uitgifte vanaf: 29-09-2018 

Smaakprofiel:

batch 32:  uitgifte 29 september 2018

Batch 32 laat een diepe mahoniebruine kleur zien, donkerder dan de normale Quadrupel. De fijn geparelde schuimkraag is lichtbruin, bijna beige-achtig met fijne belletjes. Het belangrijkste bestanddeel van deze batch is witte wijn uit de streek van de Franse Gaillac, gelegen nabij Toulouse. Gailliac is bekend is om zijn ‘stille’ en licht parelende witte wijnen. De meest gebruikte druivensoorten in deze zeer oude streek voor witte wijn zijn Mauzac, Len de l’el en Muscadelle. Deze wijnen hebben subtiele aroma’s van tropisch gedroogd fruit, appel, honing en dadels. Deze geuren en smaken zijn ook te ontdekken in dit unieke bier. Batch 32 heeft ruim 2 jaren op deze vaten gerijpt.

De smaak is explosief te noemen, waarbij de tannines van het eikenhout en van vanille zich op de voorgrond manifesteren. De afdronk is licht zurig door de vaten, waarin de witte wijn heeft gelegen. De alcohol is goed in balans met de zoetheid én de lage bitterheid van deze Quadrupel. Net als het aroma is ook de smaak zeer complex. Ontdek zelf, dat ook deze batch resulteert in een echt degustatiebier.

Product labels