Welkom bij de Kloosterwinkel van Abdij Koningshoeven

Om verder te gaan moet u 18 jaar of ouder zijn.

La Trappe Quadrupel Oak Aged kadobox
Batch #46 | #47 | #48

44,50

  • Gratis verzending bij bestellingen boven de 75,- euro
  • Binnen 5 werkdagen bezorgd
  • De monniken van Abdij Koningshoeven staan aan de wieg van elk product dat in de abdij wordt vervaardigd.
  • 1x Quadrupel Oak Aged batch #46 - 37,5cl
  • 1x Quadrupel Oak Aged batch #47 - 37,5cl
  • 1x Quadrupel Oak Aged batch #48 - 37,5cl
  • La Trappe geschenkdoos

Productomschrijving

Een uniek LIMITED EDITION La Trappe Oak Aged kadobox! Leuk om te geven, leuk om te krijgen. Ben er snel bij, want op = op.

La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #46
La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #46 heeft 3 jaar gerijpt op rode wijn vaten afkomstig uit de Franse Gaillac streek. Deze streek is een zeer oud AOC gebied, bekend om zijn stevige rode wijnen. Bij het uitschenken van het bier valt direct de donkere amberachtige kleur op, veel donkerder en ook troebeler dan de normale Quadrupel. Het bier heeft een subtiele fluweelzachte schuimkraag, met hele kleine koolzuur belletjes.

In de geur zijn krachtige aroma’s van vanille, gedroogd donker fruit en zijn direct waarneembaar. Deze batch kenmerkt zich door de zeer lange rijping op rode wijn barriques. Gedurende deze tijd is het bier zeer afgerond en zacht geworden, waarbij de bitterheid sterk is afgenomen. De smaak is licht zoet, friszuur en mild, met fijne CO2 belletjes die prikkelen op de tong. Zeer verfijnd, warm en perfect in balans! Als het bier opwarmt worden geuren van gedroogde dadels, vijgen, gedroogd rood fruit, rozijnen en walnoten waarneembaar. In de smaak komen de tannines vanuit het hout meer naar voren.

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch #46 kenmerkt zich als een verfijnd degustatiebier. Een perfect huwelijk tussen La Trappe Quadrupel, rode wijn en eikenhout. De optimale serveer temperatuur van dit bier is rond de 16 en 18°C, bij deze temperatuur komt het bier het best tot zijn recht.

La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #47 
La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #47 heeft een rijping gehad op eikenhouten vaten die gebruikt zijn voor de productie Spanish Brandy. Spanish Brandy, afkomstig uit Andalusië in Spanje, is een gedistilleerde drank met ongeveer 40% alcohol. Deze drank rijpt zo’n 3 tot 10 jaar op eikenhouten Sherry en Torres vaten via een traditioneel Solera-systeem, voor een constante kwaliteit. Typerend voor Spanish Brandy is de zachte smaak en een licht scherpe afdronk.

Batch 47 heeft een kastanjebruine kleur met een fijne beige schuimkraag met kleine belletjes. De geur is verfrissend met fruitige tonen van perzik, pruim, walnoot en gedroogd donker fruit. Ook de aroma’s van eikenhout en vanille zijn subtiel aanwezig.

De smaak is licht zoet, zacht, volmondig en zeer verfijnd. In de afdronk een lichtzure verwarmende smaak met verfijnde toetsen van karamel, vanille en chocolade. Hierin zijn ook kenmerkende elementen vanuit de Spanish Brandy subtiel herkenbaar.

Een zeer aangenaam en complex degustatiebier om in alle rust van te genieten. La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 47 is geblend in Januari 2023

La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #48
La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #48 heeft anderhalf jaar gerijpt op barriques gemaakt van Frans eikenhout, die daarvoor zijn gebruikt voor de wijnsoort Chardonnay.

Een Chardonnay is een frisse en fruitige witte wijn, medium tot krachtig van smaak met een vrij lage zuurgraad als deze op hout wordt gerijpt. Een lieveling van menig wijnboer en wijnliefhebber.

Direct na het inschenken van batch 48 valt de diepe donkere kleur op, dit door de lange rijping op eikenhout. Het bier heeft een mooie stevige schuimkraag met hele kleine koolzuur belletjes waardoor het als een zijden deken op het bier rust.

In de geur komen direct de frisse en fruitige aroma's van de Chardonnay naar voren waarin perzik, appel en peer waar te nemen zijn. Dit blendt mooi samen met de zachte vanille aroma’s uit het eikenhout en de moutige karamel vanuit de Quadrupel.

De smaak is zeer toegankelijk, fris en rijk. Het smaakprofiel toont een delicate balans tussen de lichtzoete Quadrupel, de subtiele zuurgraad van de Chardonnay druiven en de tannines en vanille van de eikenhouten vaten.

Een zeer aangenaam en complex degustatiebier om in alle rust van te genieten. La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 48 is geblend in april 2023.